Ogham eller Runer?

Hvad er det, der er så spændende ved det keltiske Ogham alfabet, når vi har vores egne nordiske runer?

At kaste runer er en gammel måde at spå på, for hver Rune har en betydning, som kan tolkes i forhold til det spørgsmål der stilles.

Ogham alfabetet er lidt anderledes, for hvert bogstav er tilknyttet et træ, og hvert træ har et magisk budskab, som kan hjælpe dig videre på din vej.

I disse tider, hvor vores naturbevidsthed vokser, og flere og flere opdager naturens helende kraft, er det væsentligt at der fra gammel tid er forsket i de enkelte træers kvaliteter.

Det giver mulighed for at vi kan opsøge netop dét træ, der kan hjælpe os med at finde ro, i den udfordring som vi står i.

Lad os ex. tage Birketræet. Selve Ogham tegnet består af en lodret streg, med en halv så lang streg udgående fra midten. Et tegn du let kan genkende, og som kan formes af kviste på din skovvej?

Ogham navnet for Birketræet er Beith, eller Beithe, alt efter hvor i den keltiske verden du befinder dig.

Birketræet står for nye begyndelser, lover gode tider og fødsel af noget nyt, som kommer ind i dit liv.

Måske opdager du hele tiden birketræer omkring dig, som du aldrig før har lagt mærke til?Eller birken kalder på dig?

Står du overfor et skift i dit liv, kan Birken altså understøtte din rejse. Du kan meditere ved en birk, eller måske drikke birkesaft. Måske sætter du birkegrene i vasen, og mærker deres vitalitet.

Kelterne og Druiderne brugte Ogham, de ærede naturen som en del af deres religion.

Der er meget der tyder på at den keltiske kristendom, som både ærede paganismen og kristendommen, allerede var i danmark, da danerne blev kristnet af Harald Blåtand.

I Gunner Iversens bog “Den keltiske kristendom i Danmark” knyttes bånd mellem stednavne, kirker, historie og kelternes tilstedeværelse i Danmark, før Harald Blåtand uden modstand og problemer udråbte danerne som kristne.

Noget tyder på at kelternes Ogham forståelse og vikingernes runer har eksisteret side om side, for længe siden.

Ogham alfabetet.

Ogham kan bruges som en åbning ind i naturen. En måde at give naturen taletid på.

På min hjemmeside anaon.dk/ogham kan du læse meget mere om træerne i Ogham alfabetet.

I min seneste bog, Óir li crotha, kan du læse om alle træerne i Ogham alfabetet.

En af mine hovedpersoner bliver undervist i Ogham, og er på en dannelsesrejse gennem Ogham alfabetet, for at øge sin forståelse af sin egen natur, og af træernes kraft.

Her møder han træerne, og de fortæller om deres egenskaber og visdom.

Mine bøger tager afsæt i natur, vores indre natur og naturbevidsthed. Det er episke romaner, der beskriver naturens væsen og samtidigt en saga om kvinden Mra. Hun tvinges af omstændighederne ud i verden, for at finde sin egen kraft. Hun finder den et sted, hvor hun aldrig ville have søgt efter den. Læs mere om mine bøger her: 📚

Offentliggjort af Henriette Ditlevsen

Mærker du også den magiske verden række ud efter dig, når du går i skoven? Jeg skriver om Elvere og fauner, vætter og nisser. Spidsdrager og klægdrager. Alle dem du kan møde på skovturen. Men først og fremmest skriver jeg om det lys, der forbinder alle verdener, og den kraft som vi alle er en del af... Hjertelyset. Anaon.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: