Magiske sten.

Stonehenge.

Rullesten. Kæmpe stenkugler i Bosnien, som hvisker visdoms ord, til dem der formår at lytte. Stencirkler i England, som bærer præg af mange års energiarbejde. Sten og krystaller.

Hvad er det de kan?

En kær veninde skrev til mig den anden dag. Hun har i løbet af sommeren arbejdet med en sten, som har åbnet hendes hjerte, og løftet sløret for hendes tidligere liv. En smuk gammel oval kampesten. Men også et orakel og en nøgle til noget evigt.

I 2017 var jeg med Sosha i Glastonbury, vi besøgte Stanton Drew, en kæmpe stensætning. Mange af stenene var væltede, men stilheden og energien på stedet var næsten andægtig. Det var tydeligt at vi var på et helligsted. Stenene talte til mig, og jeg skrev heldigvis ned, hvad de sagde:

Den 1. Sten havde form som et slangehoved, den hviskede om transformation og healing til min forbindelse med Moder Jord. 2. Sten jeg forbandt mig med, havde form som et kæmpe øksehoved, og hviskede om englen Michaels befrielse fra tyngende omstændigheder. 3. Sten stod som en spydspids, og stenens kvalitet var at generere livskraft og energi. Her er mine noter fra dagen:

“Dwell with me, how hardt can it be?

A certain one need af friend,

you´l be back on track again..

The light of the heart, will heal and forgive.

Even the deeds that seems unforgivable

The heart is self composing, and in reality unbreakable.”

“Stand tall! Spoken from a fallen stone, that never so much as doubted the creator s intentions about the fall..”

“You are always precisely where, you are supposed to be. Love your path, beloved one, and be patience.”

Smukke oplevelser med stenene! Andre sten hvisker om stjernestøv, fjerne tider og altings begyndelse. De er gamle og vise, og har været her siden tidernes begyndelse. Ofte er de poetiske, nogle gange taler de på vers. (Lige som nisserne i min bog; Mórad Rún, hemmelighedernes ophav.)

Da min mand og jeg besøgte kvindetemplet Hagar Qim, vibrerede de store megalitter mig i møde, og det var tydeligt at der var tale om et helligsted. Stedet er kendt for frodige gudinde figurer, og en meget tidlig kalender. Jeg kunne ikke dy mig, jeg stjal en lille sten, og tog med mig hjem. Senere da jeg sad med stenen, virkede den som en nøgle til templet. Jeg så hvordan livet havde udfoldet sig i tidligere tider, mærkede kraften i ceremonierne, alt det som turismen havde lagt et et forstyrrende filter henover. Den frodige gudinde figur jeg købte i souvenir shoppen, kunne imidlertid det samme, hun bar aftrykket fra stedet, så lad være med at stjæle sten 😉 Da jeg besøgt Merlins Cave i Tintagel, som var en klippehule på en stenrig strand, ja, der tog jeg med god samvittighed en fin souvenir med i form af en strandsten. Der var nok af dem. 🙂 -Så kan jeg jo altid rejse i energien, og lade stenen åbne hulen for mig. Mind over matter.

Sten der taler til dig.

Du går på stranden, og kigger efter rav eller andre skatte. Eller måske er du på slendretur, ad en skovsti, og pludselig får du øje på en sten der bare vil med dig hjem! Du mærker stenen i din hånd. Den føles rar at holde ved, og du lister den i lommen. Vel hjemme kigger du på stenen, vender den i lyset, mærker den. Det er som om den bringe ro i hjertet.

Jeg fandt en lille stenalder kniv i skoven. Jeg stod lidt med den i hånden, og i mit indre så jeg hvordan den var blevet så fint hakket til. Hvordan en kvindehånd lige så fint skar bugen af en fisk åben, og rensede den. Urter blev skåret og lagt i fisken, som nænsomt blev pakket i store blade, og lagt i gløderne. Jeg sukkede. Skønheden og nærværet i stenalderkvindens bevægelser var så smukke. Jeg lagde stenen tilbage og takkede for oplevelsen.

Nærvær er nøgleordet, når man ønsker at åbne sig for sten og krystaller. Det er fine subtile energier, der kræver ro for at anerkendes og mærkes. Hvis du ønsker at kanaliserer vise sten, så må du først lære at lytte. Først til dit hjerte, så til lyset i stilheden og så til stenen. Det kræver ro og nærvær. Med nærvær mener jeg oplevelsen af at være til stede og være stille. At gøre dine tanker og følelser stille, og være med det der er. At mærke dig selv, og dermed sanse de finere energier der omgiver dig.

Lad os sige at du tager en ametyst krystal i hånden. Måske er det en skarp krystalspids, måske er det en slebet kugle. Du mærker hvordan den føles, du mærker dens kvalitet. Måske mærker du, at den helt af sig selv søger først dit hjerte, og giver en fornemmelse af fylde, hvorefter den søger dit 3. øje i panden og så mærker du et øget energi fokus der. På samme måde kan du undersøge natursten og krystaller.

Jeg har lavet en lille guidet energiøvelse, der kan hjælpe dig med at komme i kontakt med din sten. Så find et godt sted at sætte dig til rette, hav din valgte sten i din venstre hånd, og start meditationen.

God fornøjelse.

Sten meditation.

Offentliggjort af Henriette Ditlevsen

Mærker du også den magiske verden række ud efter dig, når du går i skoven? Jeg skriver om Elvere og fauner, vætter og nisser. Spidsdrager og klægdrager. Alle dem du kan møde på skovturen. Men først og fremmest skriver jeg om det lys, der forbinder alle verdener, og den kraft som vi alle er en del af... Hjertelyset. Anaon.

2 kommentarer til “Magiske sten.

 1. Kære du☀️

  Tak for mail – sten er mig meget nære – og det var skøn læsning, som jeg genkender indholdet í.
  At du vejleder “hold stenen i venstre hånd,” betyder vel: hvis man er højrehåndet?🤓
  Selv er jeg venstrehåndet – og er vejledt af flere í at holde sten og krystaller i “ikke dominante hånd.”
  Hvad tænker du – venstre ligemeget hvad?

  De bedste tanker, Trine Bluhme

  Hent Outlook til iOS
  ________________________________
  Fra: Anaon.dk
  Sendt: Tuesday, September 28, 2021 2:46:08 PM
  Til: tbluhme@hotmail.com
  Emne: [Nyt indlæg] Magiske sten.

  Henriette Ditlevsen posted: ” Stonehenge. Rullesten. Kæmpe stenkugler i Bosnien, som hvisker visdoms ord, til dem der formår at lytte. Stencirkler i England, som bærer præg af mange års energiarbejde. Sten og krystaller. Hvad er det de kan? En kær veninde skrev til mig den a”

  Like

  1. Kære Trine.
   Mine tanker har været at den modtagende hånd er tættest på hjertet. Men du har da helt ret, du skal mærke efter hvad der virker aller bedst for dig, som venstrehåndet❤ Godt at du er opmærksom❤
   Med kærlig hilsen
   Henriette

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: